Het onderwijs procesmodel

Voorbeeldprocessen voor onderwijsinstellingen

Bezuinigingen, wijzigingen in wet- en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen zetten de bedrijfsvoering van onderwijsinstellingen meer en meer onder druk. Onderwijsinstellingen worden continu geconfronteerd met veranderingen. Creativiteit, efficiëntie en inzet van gerichte expertise is nodig om op korte en lange termijn om te kunnen gaan met deze veranderingen.

Onderwijsprocessen
Sensus process management heeft gespecialiseerde kennis op het gebied van procesmanagement en heeft ervaring met zowel grote als kleine onderwijsinstellingen. Hiermee hebben wij een onderwijs procesmodel uitgewerkt die wij graag met u delen.

Daarom biedt Sensus process management voor alle scholen en universiteiten direct inzicht in alle gepubliceerde processen voor onderwijsinstellingen. Deze onderwijsprocessen zijn bovendien direct te openen in Sensus BPM Online. Nog geen gebruiker van onze software? Open en bewerk de processen in de Sensus BPM Designer trial omgeving en ervaar zelf de toegevoegde waarde van ons procesmodel!

Sensus BPM Designer

Bekijk de onderwijsprocessen 

Open en bewerk het procesmodel direct in Sensus BPM Online. Nog geen gebruiker van onze software? Registreer je voor een gratis trial en ga aan de slag!

sensus-bpm-designer
Onderwijs processen voorbeeld publicatie

Publicatie

Liever eerst een publicatie bekijken?

Wilt u niet direct aan de slag met een trial? Bekijk dan de publicatie van het onderwijs procesmodel, zoals deze gemaakt is met Sensus BPM Online. Vul het formulier in en ontvang de link naar de complete publicatie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HRM processen

Binnen onderwijsinstellingen is HRM een onderdeel van het strategische beleid. Met name het werven en behouden van geschikte docenten en ander personeel is een belangrijk thema in het onderwijs. Bij de instroom van personeel komen verschillende acties kijken. Zo moet u een vacature schrijven, sollicitaties beoordelen, sollicitatiegesprekken voeren en een dienstverband opstellen. In Sensus BPM Online zijn alle mogelijke stappen in dit proces in kaart gebracht, met bijbehorende documenten. Bij het instroomproces vindt u bijvoorbeeld de NVP-sollicitatiecode, modelbrieven voor afwijzing of uitnodiging, checklists voor de sollicitatiegesprekken en een sjabloon voor de aanstellingsbrief.

Ook bij de door- en uitstroom van werknemers moet u bepaalde stappen doorlopen. Al onze HRM procesbeschrijvingen zijn kant en klaar beschikbaar in Sensus BPM Online, inclusief verschillende voorbeelddocumenten.

Voordelen

Waarom werken met de HRM processen van Sensus BPM Online? 

  • Alle processen overzichtelijk en stapsgewijs beschreven
  • Per stap de benodigde formulieren, notities en sjablonen binnen handbereik
  • Tijdsbesparing door niet meer te hoeven zoeken naar de juiste informatie
  • Altijd de meest actuele versie beschikbaar
sensus-bpm-designer