Student experience intro

Fontys brengt procesmanagement in praktijk

Student experience intro

Fontys brengt procesmanagement in praktijk

Het team Functioneel Beheer van Fontys Hogescholen geeft advies en ondersteuning aan de 31 instituten van Fontys, als het gaat om vragen over bedrijfsprocessen en ondersteunende applicaties. Team Functioneel beheer koos er dit jaar voor de training Procesmanagement van Sensus-methode te volgen. Een tweedaagse training met een deel theorie over de basisbeginselen van Business Process Management en praktijkoefeningen met het indelen van processen in een processtructuur en het visualiseren van een proces.

Onder leiding van BPM-consultant Monique van Dodewaard werden de kernbegrippen van BPM besproken, een korte BPM-scan gedaan en diverse methoden om processen te organiseren en te visualiseren in de praktijk toegepast.

Fontys is een kennisinstituut met 4.000 medewerkers en meer dan 40.000 studenten. Daarmee één van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren. Fontys bestaat uit 31 instituten die circa 90 bacheloropleidingen verzorgen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Fontys streeft daarbij naar onderwijs van hoge kwaliteit. Om aan deze verwachtingen te voldoen zijn zij dagelijks bezig de instituten te professionaliseren en verbeteren. Zeven centrale diensten bieden ondersteuning aan de instituten, onder andere de dienst Onderwijs en Onderzoek waaronder team Functioneel Beheer valt.

Het team Functioneel Beheer houdt zich momenteel bezig met de professionalisering van eigen teamleden. “In de dagelijkse werkzaamheden en in het licht van toekomstige organisatie-ontwikkelingen worden wij steeds meer geconfronteerd met het principe van procesgericht denken en werken. We hebben enkele zaken al helder vastgelegd, maar willen ook praktisch aan de slag met procesmanagement”, vertelt Masha Boosten, functioneel beheerder.

De training Procesmanagement heeft daar zeker zijn vruchten afgeworpen. “Met de Sensus-methode zijn wij nu beter in staat om samen met onze klanten, de instituten, hun processen te analyseren en te verbeteren.”

Ervaar gratis de voordelen!

Met onze unieke Sensus BPM Online oplossing voor procesmanagement kunt u alle processen in uw organisatie in kaart brengen, verbeteren en intern delen. Een solide fundament om snel in te spelen op kansen en bedreigingen en om consequent verbeteringen door te voeren.

“Wij hebben met ons team deze training Procesmanagement van Sensus-methode gevolgd om procesmanagement binnen de organisatie praktisch toepasbaar te maken. Met alleen theorie blijft het zo abstract. De combinatie van theorie en praktijk sprak ons erg aan. Vooral van de praktijkoefeningen en -voorbeelden hebben wij veel geleerd!”

Masha Boosten

Functioneel Beheerder, Fontys Hogescholen

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Schrijf u in voor een van onze nieuwsbrieven!